Hugo Boss in conflict met Boss Brewery

Een bierbrouwerij uit Wales heeft het gebruik van zijn merken BOSS BLACK en BOSS BOSS moeten staken na een conflict met modegigant Hugo Boss. Een zaak waarbij de beschermingsomvang van bekende merken een belangrijke rol speelt, aldus Theo Visser.

Sarah John en Roy Allkin zijn eigenaren van de Boss Brewery uit Swansea en gebruiken de merken Boss Black en Boss Boss voor dranken en tevens op T-shirts en petjes. Hugo Boss stuurde het bedrijf een sommatie om het gebruik van deze merken te staken wegens inbreuk op haar merkrechten.

Boss Black beerNa enige tijd kwamen de partijen overeen de kwestie in der minne te schikken. De brouwerij besloot de namen van de twee bieren te wijzigen in Boss Brewing Black en Boss Bossy. Alle textielproducten voorzien van de inbreukmakende merknamen werden vernietigd en Boss Brewery stemde ermee in dat zij geen kleding meer zal verkopen met de merknaam Boss. De hele affaire kostte de brouwerij een aanzienlijk bedrag, dat initieel bestemd was voor een nieuwe productielijn.

Deze kwestie is een goed voorbeeld van de ruime beschermingsomvang die geldt voor bekende merken. De houder van een bekend merk kan optreden tegen het gebruik van zijn merk voor producten en diensten die niet soortgelijk zijn aan de producten en/of diensten waarvoor het bekende merk is geregistreerd, indien door het gebruik ongerechtvaardigd voordeel wordt getrokken of afbreuk wordt gedaan aan de reputatie van het bekende merk.

Foto: Unsplash.com

Insights liés

Webinars et évènements

[Webinaire] Quand la politique rencontre la propriété intellectuelle : Perspectives, stratégies et enseignements clés

Dans ce webinaire en direct, nous explorons les tensions entre les droits de propriété intellectuelle et la politique à travers des cas concrets tels que l'affiche *Hope* d'Obama, les batailles juridiques de Springsteen, Ikea contre Vlaams Belang, Trump, et la manière dont les figures politiques utilisent et monétisent stratégiquement la PI.

[Webinaire] Quand la politique rencontre la propriété intellectuelle : Perspectives, stratégies et enseignements clés
Blog Nova IP Hour

[Blog] L'innovation européenne reste robuste : un nombre de demande de brevets stable en 2024

Rapport 2024 du nombre de demandes de brevets par l'OEB. Dans le top 35 des plus grands pays d’origine des demandes de brevets 2024, la Suisse se distingue encore une fois comme un leader mondial de l'innovation. Bien que l'Europe reste un acteur clé dans ce domaine, la diversité géographique des déposants se renforce, avec des contributions importantes des États-Unis, de la Chine et de pays asiatiques comme le Japon et la Corée du Sud. Lire la suite

Par Novagraaf Team,
[Blog] L'innovation européenne reste robuste : un nombre de demande de brevets stable en 2024

Pour plus d'informations ou de conseils contactez-nous