Oatly versus PureOaty: geen overeenstemmende merken

Wij bespraken op 14 juni jongstleden de kwestie waarin Oatly vond dat Glebe Farm Foods haar merkrechten schond en ongerechtvaardigd voordeel haalde uit de bekendheid van Oatly. Het van origine Zweedse voedingsbedrijf verkocht het afgelopen jaar voor meer dan 51 miljoen pond aan havermelkproducten. Theo Visser geeft een update naar aanleiding van de uitspraak van het Britse Hooggerechtshof.

Glebe Farm Foods verkocht een gelijkend product eerst onder de naam Oat Drink en wijzigde de merknaam in 2019 in PureOaty. Het bedrijf meende dat als je de producten van Glebe en Oatly naast elkaar ziet er geen kans op verwarring is:

Oatly - PuteOaty

Oatly vond dat de enkele letter Y in beide merken juist wel voor verwarring zou kunnen zorgen, evenals de opmaak van de verpakking van PureOaty.

Oatly vroeg een gerechtelijk bevel aan het Britse Hooggerechtshof om Glebe Farm Foods te verbieden producten voorzien van het merk PureOaty en in de bestaande verpakking te verkopen. Een rechter van het Hooggerechtshof oordeelde onlangs echter in het voordeel van Glebe omdat hij geen kans op verwarring mogelijk achtte.

Glebe Farm Foods is blij met de uitspraak. Oatly heeft aangegeven niet in beroep te zullen gaan.

Wil je jouw merknaam laten registreren door Novagraaf of wil je meer informatie over merkregistratie in het algemeen? Neem dan contact op met een van onze specialisten. 

Insights liés

Webinars et évènements

[Webinaire] Quand la politique rencontre la propriété intellectuelle : Perspectives, stratégies et enseignements clés

Dans ce webinaire en direct, nous explorons les tensions entre les droits de propriété intellectuelle et la politique à travers des cas concrets tels que l'affiche *Hope* d'Obama, les batailles juridiques de Springsteen, Ikea contre Vlaams Belang, Trump, et la manière dont les figures politiques utilisent et monétisent stratégiquement la PI.

[Webinaire] Quand la politique rencontre la propriété intellectuelle : Perspectives, stratégies et enseignements clés
JUB

La feuille de route de la juridiction unifiée du brevet (JUB)

Depuis le 1er juin 2023 la Juridiction unifiée du brevet (JUB) est officiellement lancée. Grâce à cette feuille de route, parcourez aisément l'actualité de la JUB et son évolution, au travers des articles de décryptage de nos experts. Retrouvez ci-dessous nos publications pour suivre les spécificités de la JUB en temps réel afin de mieux comprendre les conséquences associées et déterminer votre stratégie de protection en Europe.

La feuille de route de la juridiction unifiée du brevet (JUB)

Pour plus d'informations ou de conseils contactez-nous